Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Попаснянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели 17.01.2020 року, на базі Попаснянського управління, особисті зустрічі з керівниками та медичними працівниками закладів освіти, щодо проведення роз’яснювальної роботи по інфекційній захворюваності, захворюваності гострими кишковими інфекціями, отруєнням дикорослими грибами; по додержанню санітарно-епідеміологічного режиму в закладах освіти зазначеному в чинному санітарному законодавстві; виконання норм харчування відповідно норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591; виконання Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 року № 298/227, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 05 травня 2006 року за № 523/12397 та оформлення документів (перспективного або примірного двотижневого меню, режиму роботи), які надаються керівниками закладів освіти на погодження до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.
Надалі заплановані такі зустрічі з обмеженою кількістю керівників та медичних працівників для кращого засвоєння і забезпечення санітарно-епідеміологічної ситуації в закладах освіти розташованих на території Попаснянського району.